Bootcamp in
Veenendaal

Bootcamp in Veenendaal bij Ultimate Fit is bereikbaar voor mensen uit de regio zoals Kesteren, Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Ede.

Bootcamp in
Kwintelooijen

Bootcamp in Kwintelooijen is te gek als jij iemand bent die graag in de natuur is en in de buitenlucht wil sporten! Kwintelooijen is namelijk de mooiste locatie van de Utrechtse Heuvelrug. Bij de bootcamp in kwintelooijen wordt er bij Ultimate Fit veel gebruikgemaakt van oefeningen met het lichaamseigen gewicht, natuurlijke trainingsmaterialen zoals boomtakken en gemakkelijk te vervoeren fitnessmaterialen zoals kettlebells. De instructeur geeft korte, inspannende opdrachten die gemakkelijk uit te voeren zijn, maar die op conditioneel gebied en op spierkracht het uiterste vergen van bootcampers. Bootcamp is geschikt voor iedereen! Van jong tot oud, van man tot vrouw en van beginner tot gevorderd.

Bootcamp voor
beginners

Onze bootcamp cursus voor beginners is speciaal voor mensen die nog geen ervaring met trainen of bootcamp hebben is er het kickstartprogramma. Voor sommige mensen kan het een drempel zijn om te starten met bootcamp. Deze bootcamp startcursus is ervoor bedoeld dat je zonder zorgen kunt deelnemen aan de ‘reguliere’ bootcamps. We trainen dan in kleine groepen waarbij we stap voor stap alle technieken doornemen. Daarnaast leer je ook hardlopen zodat je geen zorgen hoeft te maken of je het vol kunt houden en blessure kunt voorkomen. De cursusdag is op zaterdagochtend 10:15 in recreatiegebied Kwintelooijen (verzamelen bij het houten huisje bij de parkeerplaats).

Meedoen met de Bootcamp beginnerscursus? Meld je aan via onderstaande knop en vul ons contactformulier in.

Bootcamp geschikt
voor iedereen

Tijdens bootcamp wordt er veel gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, trappen, heveltjes, boomstronken en hekken. Ook wordt in bootcamplessen regelmatig in tweetallen of in kleine groepjes gewerkt, zodat je elkaar moet ondersteunen om bepaalde oefeningen uit te voeren.  

 

We starten altijd bij de parkeerplaats van Kwintelooijen in Rhenen. Vanuit daar rennen we naar diverse locaties in dit natuurgebied. Daar doen we verschillende  krachtoefeningen en opdrachten. Omdat ook dit in groepsverband is, is het altijd gezellig en kun je elkaar ook verder brengen tijdens het trainen. 

FAQ

Hoe gaan jullie te werk in de winter?

In de wintermaanden is bootcamp s’ avonds aan de Wageningselaan in Veenendaal. Hier hebben we voldoende verlichting in de buurt om veilig te trainen. We hebben dan een mooi parcours in de omgeving uitgezet om lekker te gaan trainen met z’n allen.

Word ik tijdens bootcamp vies?  

Omdat we in de natuur en buiten trainen kun je natuurlijk vies worden tijdens een bootcamp workout. Het is niet zo dat dit een doel op zich is maar we vermijden de grond niet tijdens het trainen. Van een beetje gras aan je handen is nog nooit iemand ziek geworden.

Is bootcamp ook met slecht weer?

Bootcamp doen we in weer en wind. Indien de omstandigheden veilig zijn worden de trainingen niet afgezegd. 

Ik heb een verminderde conditie, is dat erg?

Nee, we kijken tijdens de bootcamp waar je staat. Als het niet lukt dan zorgen we voor een alternatief programma of we sturen de gevorderde sporters vooruit zodat ze bijvoorbeeld extra rondjes maken. Voor de mensen die net starten met bootcamp hebben we ook een startcursus zodat je perfect voorbereid de trainingen aan kan en allemaal op hetzelfde niveau start.  

Wat moet ik meenemen? 

We adviseren bij bootcamp iedereen om trail schoenen (verkrijgbaar bij van Sloten sport) aan te trekken, een handdoek en een flesje water mee te nemen. Doordat we ook door het zand lopen nemen de meeste mensen een tweede paar schoenen mee voor in de auto zodat deze niet vies word.